Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2012 9:32:34

Kdo všechno by měl být odvolán

Kdo všechno by měl být odvolán

Odvolání ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila vyvolalo řadu emotivních reakcí, které někdy hraničily s hysterií. Nebudu se k této vlně přidávat.

Premiér má nepopiratelné právo navrhnout prezidentu republiky odvolání ministra, s jehož prací nebo výkonem není spokojen.
 
Je otázkou, zda by si odvolání nezasloužili i další ministři Nečasovy vlády. Popularita ministra není z tohoto pohledu žádným argumentem. Předseda vlády i prezident se zachovali v případě ministra spravedlnosti zcela standardně v souladu s ústavním pořádkem. Premiér říká, že za rozpočtově napjaté situace se musí členové vlády chovat finančně odpovědně. Chová se však tato vláda zodpovědně k občanům této země?
 
Halasný křik, který odvolání ministra spravedlnosti vyvolalo v určitých kruzích, navíc ukazuje, že Jiří Pospíšil se nesnažil situaci ve státním zastupitelství uklidnit, ale stal se součástí souboje mezi vlivovými skupinami. Jsem zvědavá, kdo si sedne na post ministra spravedlnosti a zdali k tomu budou stačit třeba práva vystudovaná v Plzni. Pan premiér by si měl uvědomit, že některé hranice nejde překročit.

Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR a místopředsedkyně ÚV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama