Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2012 19:31:00

Oči pro pláč aneb Dobešovo odcházení. Co Vy na to, pane premiére?

Oči pro pláč aneb Dobešovo odcházení. Co Vy na to, pane premiére?

Věci veřejné se zřejmě mýlily mnohokrát, ale i to je v povaze člověka. Pokud své chyby napraví, je možné omyly pochopit.

Jejich nejkrutějším šlápnutím vedle bylo jmenování Josefa Dobeše ministrem školství. Stávky studentů, stávky učitelů i pomocného personálu nic nezmění na tom, že vládne nejistota a strach z budoucnosti. Nevím, kde studoval ministr psychologii, ale možná by stačilo gymnázium, aby pochopil, že nízké platy učitelů, školníků či kuchařek jen stěží jde ještě snížit. Od května čeká zřejmě kantory výplata nižší o 1 000 Kč, školníky a kuchařky nejméně o 600 Kč. Vůbec se nebudu zlobit, pokud se mýlím a tento scénář se nenaplní. Rušení škol v regionech způsobí další náklady rodinám s dětmi. Je rozdíl, když dítě dojde v obci či městečku do školy samo nebo je musí někdo zavézt autem. Závratné ceny benzínu mají snad jediný pozitivní vliv, objevuje se méně aut na cestách. Ministr Dobeš odešel, poplival svou vlastní stranu, s pomocí své manželky vyčetl kde co svým přátelům, jen sebekritika pana ministra nějak minula.

Marně čekáme na jméno nového ministra školství ze strany VV. I když věřím, že takového „odborníka“ už nikdy nikdo nenajde a naše školství, které bývalo chloubou, si zajisté oddechne. Přesto bych ráda poprosila, zrevokujte opatření ministra Dobeše. Není přece možné, abychom šetřili tam, kde se šetřit nemá. A to na těch, kteří vychovávají k vědomostem naše děti. Vždyť právě děti jsou základním kamenem prosperujícího státu.

Ing. Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR a místopředsedkyně ÚV KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama