Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.12.2011 10:16:00

Solidarita chudých s bohatými pod tlakem německé diplomacie

Solidarita chudých s bohatými pod tlakem německé diplomacie

Máme poslat deset procent rezerv České národní banky do Bruselu. Jedná se o 89 miliard korun. To je čtyřikrát více, než by stála oprava celé dálnice D1.

Je to 40krát více, než požadovali minulý rok lékaři na zvýšení platů. Je to čtyřikrát více než vláda vybere na zvýšení DPH, které již nyní zdražuje potraviny, elektřinu, plyn a vodu. Je to zhruba dvacetkrát až třicetkrát více než se vybere na poplatcích ve zdravotnictví. Je to 360 krát více než přinese do zdravotnictví zavedení tzv. nadstandardu. Je to cena za kompletně postavenou dálnici do jižních Čech nebo čtyřikrát více než by stálo dokončení obchvatu kolem Prahy. Jsou to peníze, za které by šlo postavit novou dálnici z Hradce Králové do Olomouce.

 Vláda váhá, Schwarzenberga probudili z Německa a je pro, stejně tak pan předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a jeho stín Michal Hašek. Možná by měl šáhnout Bohuslav Sobotka do peněženky a místo peněz daňových poplatníků poslat peníze, které si může půjčit od Grosse či Paroubka. Zázračné bohatnutí Grossů, Paroubků a vyšetřování Sobotky kvůli OKD a Mostecké uhelné by tak dostalo nový rozměr. Poláci mají platit 150 miliard. Byli proti. Jak ale napsaly agentury „pod tlakem německé diplomacie o víkendu změnili názor.“ Pokud všichni dají peníze, tak to bude stejně zbytečné. Jak poznamenal jeden z ekonomů, je to jako léčit zlomeninu nohy acylpyrinem.

 Sarkozy s Merkelovou nezachraňují euro ale pupky svých bankéřů, kteří si do Řecka a dalších zemí jihu ulili 650 miliard euro a nechtějí o ně přijít. A teď se jim na to má složit i poslední svobodná matka, která dře, aby uživila své dítě? ČSSD jako obvykle zrazuje občany České republiky. Karel Schwarzenberg to má v popisu práce, ale nechápu, proč tak vehementně skáčou šipku do pozadí německé diplomacie i sociální demokraté. Že by to bylo stejné jako když prodávali Mosteckou uhelnou, OKD a další. Asi ano. Prostě se zase nechali koupit.

  Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama