Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2012 10:38:00

Že by úředníci zaspali?

Že by úředníci zaspali?

Česko je jedenáctou nejpopulárnější zemí pro turisty z Ruska. Rusové cestují rádi, v Česku se stále dobře dorozumí, zdejší kultura není nesrozumitelná, ceny příznivé.

Není divu, že tu rádi nějaký ten rubl, korunu nebo euro utratí, přesněji v průměru kolem 200 euro denně. Některé destinace, jako Karlovy Vary, jsou dokonce na ruské klientele téměř ekonomicky závislé. Přesto si úředníci na ministerstvu zahraničí dovolili vyvolat konflikt s ruskou stranou odebráním akreditací patnácti ruským cestovním kancelářím. Nelze polemizovat s rozhodnutím odebrat akreditaci cestovkám, které porušují zásady slušného podnikání. Mělo by se však brát v úvahu, jak takové rozhodnutí ovlivní další subjekty na tyto kanceláře napojené. Je nepochopitelné, proč se úředníci nespojili s Ruskou asociací turistických operátorů a neupozornili na své rozhodnutí. Mohli tak jednoduše zabránit mezinárodnímu incidentu, který by mohl mít neblahý dopad na turistický ruch v Česku. Liknavost úředníka tak ohrozila významný zdroj příjmů a práce pro podnikatele v ČR. To je věc, která by se opravdu stávat neměla.

Ing. Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama