Ing. Miroslav Kalousek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2011 17:10:31

Chceme snížit náklady práce

Chceme snížit náklady práce

Komentář ministra financí Miroslava Kalouska

Článek „Ekonomové kritizují vládní DPH“ (HN 26. 5.) se snaží čtenářům vsugerovat, že vláda nechce snižovat vedlejší náklady práce a ignoruje doporučení expertní skupiny, tzv. Bezděkovy komise. Opak je pravdou.

V rámci daňové reformy navrhujeme snížení vedlejších nákladů práce o dva procentní body od 1. 1. 2013, tedy ve stejný čas, kdy se sjednotí sazby DPH. Víc se tak bude zdaňovat spotřeba a méně lidská práce. Velmi mě mrzí, že tento fakt se v článku neuvádí, a tím se poněkud zkreslují záměry vlády.

Ta si velmi dobře uvědomuje, že zdanění pracovní síly je v ČR jedno z největších ve vyspělých zemích a negativně ovlivňuje zaměstnanost a konkurenceschopnost domácích podniků. Snížení zdanění spolu se snížením administrativních nákladů v rámci daňové reformy naopak pomůže zvýšit zaměstnanost i schopnost exportérů prosadit se v zahraničí.

Miroslav Kalousek
ministr financí

Vyšlo v Hospodářských novinách
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama