Ing. Miroslav Kalousek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.01.2021 16:03:00

Dovolte mi, abych se s vámi rozloučil

Dovolte mi, abych se s vámi rozloučil

Projev na 79. schůzi Poslanecké sněmovny 19. ledna 2021 k ukončení poslaneckého mandátu

 Vážené dámy, vážení pánové,

nepamatuji si, že bychom lednovou schůzi zahajovali už v ostré volební kampani. To skutečně nečekaně brzké vyhlášení voleb způsobuje, že nejenom ta poschůze, ale všechny následující řádné i mimořádné schůze, už budou v rámci volební kampaně. Já pokládám za racionální a taktické, aby v takovém případě nadále ve Sněmovně v diskuzi vystupovali dominantně ti poslanci, kteří se budou ucházet o hlasy voličů v letošních volbách, což já, jak známo, nejsem.

Je tedy zřejmé, že moje dvaadvacetiletá dráha aktivního poslance, se dovršila právě nyní, protože pasivní závěr této dráhy by byl pravda možná pohodlný, ale dával by pramalý smysl. Rozhodl jsem se proto, že svůj mandát ukončím dnes. Dovolte mi proto, abych se s vámi rozloučil. Abych se omluvil jednomu každému z vás, kdo se snad někdy mým vystoupením cítil osobně dotčen. Ujišťuji vás, že to nikdy nebylo osobní, vždycky to bylo v zápalu politické diskuze. Ani já necítím žádnou osobní hořkost a bude mi ctí každého z vás kdykoliv v budoucnu srdečně pozdravit.

Přeji vám hodně zdraví v těchto časech, radosti z práce a také občas trochu legrace. Na základě článku 24 Ústavy se vzdávám mandátu člena Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Mějte se moc fajn.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama