Ing. Miroslav Kalousek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2019 15:46:29

NATO nesmí zavírat oči před mezinárodní agresí a zločiny své členské země

NATO nesmí zavírat oči před mezinárodní agresí a zločiny své členské země

Usnesení předsednictva TOP 09 k turecké ofenzivě do Sýrie

Předsednictvo TOP 09 odsuzuje chování Turecka na severu Sýrie. TOP 09 je přesvědčena, že pouze formulace výzev na okamžité ukončení bojů a stažení tureckých vojsk z území je nedostatečná. Žádá vládu České republiky, aby na Evropské radě prosazovala jednoznačné stanovisko na okamžité zastavení bojů s využitím veškerého politického a ekonomického potenciálu Evropské unie.

„Jsem ráda, že panuje obecná shoda všech klubů, že ještě dnes Poslanecká sněmovna zařadí mimořádný bod a projedná situace na turecko-syrské hranici a pevně doufám, že se dokážeme shodnout na nealibistickém usnesení,“ uvedla první místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Co se stalo je obzvláště hnusné. Nám, Čechům, to samozřejmě připomíná Mnichov. Já bych skoro řekl, že je to ještě horší, neboť, po pravdě řečeno, my jsme s Angličany spojeneckou smlouvu neměli, měli jsme jí pouze s Francií, a přesto jsme vyčítali Velké Británii zradu,“ řekl Karel Schwarzenberg, čestný předseda TOP 09.

„Kurdská politička, zajatci a civilisté nebyli popraveni. Byli surově zavražděni a mezinárodní společenství k tomu nesmí mlčet. Ani NATO nesmí zavírat oči před mezinárodní agresí a zločiny své členské země,“ doplnil předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama