Ing. Miroslav Kalousek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2020 14:55:44

Teď fakt není čas na ideologické floskule a fantazírování

Teď fakt není čas na ideologické floskule a fantazírování

Komentář na facebookovém profilu k daňovému balíčku


Máme historicky největší propad veřejných rozpočtů, který hrozí rozvratem. Máme krizi o které nevíme, jak dlouho bude trvat. Ještě na Vánoce nebude nikdo vědět, jaké bude platit daně v příštím roce. Teď fakt není čas na ideologické floskule a fantazírování. Jediná odpovědná možnost je celý materiál zahodit a po volbách zpracovat poctivou daňovou reformu společně s reformou zdravotního i penzijního pojištění.

Mám pocit volajícího na poušti. Ale volám to s veškerou naléhavostí podpořenou třicetiletou profesní zkušeností s veřejnými rozpočty, zkušeností ministra financí ve dvou obdobích a zkušeností předsedy Rady ECOFIN Evropské unie. Šílený kompilát, nazývaný daňovým balíčkem, může dopadnout buď špatně, nebo ještě hůř.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama