Ing. Miroslav Kalousek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.06.2015 11:15:00

Velkým přidáváme výhody, na ty malé uvalujeme šikanu? To je nerovné před Bohem

Velkým přidáváme výhody, na ty malé uvalujeme šikanu? To je nerovné před Bohem

Projev na 29. schůzi Poslanecké sněmovny dne 17. 6. 2015 k zákonu o zaměstnanosti.

Prošli jsme pozměňovací návrhy. Pro nás byla samozřejmě nejcitlivější otázka kurzarbeitu. Ekonomika jde nahoru a začíná se snižovat nezaměstnanost, zaplaťpánbůh. Není to zásluha této vlády ani té minulé, není to zásluha žádné vlády, je to zásluha ekonomického cyklu a tvořivých českých podnikatelů, ale my už jsme teď ........(nečitelné) uzákoníme nástroj, jak těm velkým fabrikantům pomůžeme se mzdovými náklady.

Já jenom chci, abychom si uvědomili, co děláme. Na jednu stranu těm velkým přidáváme výhody a všichni se jim na to budou skládat, na ty malé uvalujeme elektronickou evidenci tržeb a další šikanu.

Jak že to říkal jeden z největších továrníků, současný místopředseda vlády a ministr financí? Tuším, že ho budu citovat přesně: "Malé a střední podniky, to jsou hezký řeči, ale je to na prd. My musíme podporovat velký průmysl." Myslím, že jsem citoval přesně.

Tak tohle vy teď děláte, kolegové. A tu podporu toho velkého průmyslu holt budou ti malí muset zaplatit. Jsou to nerovné podmínky před zákonem, jsou to nerovné podmínky před pánembohem, a pro něco takového my hlasovat nebudeme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama