Ing. Miroslav Kalousek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2016 15:42:00

Zvyšování administrativní náročnosti - jeden z mála cílů, který se podaří

Zvyšování administrativní náročnosti - jeden z mála cílů, který se podaří

Projev na 49. schůzi sněmovny 16. září k Vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon o spotřebních daních:

Dámy a pánové, než se vyjádřím ke svému pozměňovacímu návrhu, dovolte mi, abych ocenil slova zpravodaje zemědělského výboru pana poslance Kudely, který ve své zpravodajské zprávě zdůraznil, jak systém zelené nafty je výrazně komplikovaný a náročný. To je skutečně pravda. Už mi tam chyběla jenom ta druhá pravdivá věta: a protože je tak komplikovaný a náročný, tak pro něj všichni budeme hlasovat, protože jedním z hlavních cílů této vlády je zvyšování administrativní náročnosti a jeden z mála cílů, který se opravdu podaří splnit.

Já jsem podal do systému pozměňovací návrh číslo 4819, který vycházel z obdobné filozofie, kterou tady přednesl pan poslanec Šrámek, a tedy ze snahy, aby byli mnohem méně zvýhodněni zemědělci z Prahy, kteří berou dotace pouze ze svých pozemků, aniž by se věnovali opravdu zemědělské výrobě. V mém pozměňovacím návrhu je rovněž zaveden termín velká dobytčí jednotka a odstupňováno zvýhodnění podle poměru velké dobytčí jednotky vůči počtu hektarů. Vzhledem k tomu, že návrh pana poslance Šrámka je zpracován legislativně pečlivěji a v podstatě sleduje stejnou filozofii a navíc ho teď Sněmovna schválila jako hlavní podkladový materiál, tak situaci nechci komplikovat a svůj pozměňovací návrh 4819 stahuji a prosím, aby nebyl zařazen do pozměňovacích návrhů ve třetím čtení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama