Ing. Oldřich Vlasák

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2011 12:01:00

Staneme se mistry světa v regulacích?

Staneme se mistry světa v regulacích?

Bez ohledu na to, kam vyústí dnešní problémy eurozóny, si musíme přiznat, že sen z doby Jacquesa Delorse o Spojených státech evropských je nereálný. Stejně tak je nereálná snaha pozitivistickým způsobem vše regulovat.

Přední ekonomové se shodují na tom, že hlavními problémy evropského trhu jsou zejména přílišná regulace, administrativní, byrokratické a legislativní překážky, a to speciálně pro malé a střední podnikání. Místo vytvoření přátelského prostředí k podnikání a lidské aktivitě jsme na cestě stát se mistry světa v regulaci všeho. To ostatně dokládá i snaha Evropské unie regulovat například tzv. "cookies", čímž paradoxně nemyslím sušenky, ale informace o uživateli internetu ukládané do dočasné paměti počítače.

Nejčastěji pokládaná otázka: co ještě v evropské politice regulovat a co již ne, nemíří podle mého soudu na podstatu problému. Důležitější je spíše otázka: proč a zda vůbec regulovat. Jsem proto přesvědčen, že by u každé nově navržené normy měla Evropská komise uvést dopadovou analýzu, co by se stalo, kdyby regulace nevznikla.

Ing. Oldřich Vlasák, člen výkonné rady, místopředseda regionálního sdružení, člen oblastní rady a poslanec EP
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama