Ing. Ondřej Feber

  • BPP
  • Karviná
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2022 16:21:00

Špatné vládní rozhodnutí nemyslelo na zadní vrátka

Špatné vládní rozhodnutí nemyslelo na zadní vrátka

Stanovisko Ing. Ondřeje Febra, starosty Stonavy, na jejímž území se nachází poslední funkční černouhelný důl, současně senátora a místopředsedy senátního výboru pro energetiku a dopravu, bývalého báňského záchranáře a dlouholetého zaměstnance OKD

 Všechny utlumené doly na Karvinsku už neobnoví těžbu. Je to nereálné. V podzemí šachet zůstala zatopená a zničená technika za miliardy korun a nikdo už se k ní nevrátí. Likvidační práce probíhají podle harmonogramu a prakticky se to nedá změnit.

Bylo to špatné vládní rozhodnutí, které nemyslelo na zádní vrátka. Na to, že musíme mít svůj potenciál své domácí energie a že nemáme v dohledné době a nebudeme mít ani do budoucna dostatek zdrojů obnovitelné energie, se pro „zelenou ideologii“ zapomnělo.

Upozorňoval jsem na to, ale všichni volali po rychlém Green Dealu a na konvenční energie prakticky plivali. Nyní nezbývá než soustředit pozornost na jediný náš funkční důl, ČSM v Stonavě na Karvinsku, a vydobýt v jeho revíru vše, co se dá. Tedy nejen koksovatelné, ale i energetické uhlí, aby naši lidé, kteří si vyměnili kotlíky za ekologické, měli vůbec čím topit.

I když bych si to přál, tak mám za to, že veškeré úvahy o obnovení těžby uhlí v již utlumených dolech na Karvinsku jsou pouze politickými a nereálnými prohlášeními.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama