Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2022 18:51:57

Jaké jsou možnosti rychlejší výstavby ubytovacích zařízení?

 Jaké jsou možnosti rychlejší výstavby ubytovacích zařízení?

Milí čtenáři, kromě obrovské solidarity a ochoty pomáhat lidem prchajícím před válkou zaznamenávám také první obavy z toho, jak se přijetí možná i několika stovek tisíců běženců promítne do dostupnosti bydlení 🏠.

Strach z nejisté budoucnosti je do velké míry přirozený, důležité je ale mít na paměti, že přes zdánlivou bezmoc leží budoucnost především v našich rukou.Obří bytová krize je a byla realitou už před vypuknutím války, a týká se v podstatě celé Evropy. Dobrou zprávou ale je, že alarmující situaci na trhu s bydlením a migrační vlnu lze řešit v podstatě paralelně. Inspirovat se můžeme například v Německu, které se na potenciální skokový vzestup počtu obyvatel legislativně připravilo.👉Tamní stavební zákon totiž už několik let umožňuje dočasně rozvolnit stavební předpisy tak, aby bylo možné vybudovat dočasná ubytovací zařízení ve zrychleném režimu. Tento “krizový mód” samozřejmě nijak nerezignuje na bezpečnostní parametry, šetrnost vůči životnímu prostředí nebo ochranu cenné půdy. Obcím ale uvolňuje ruce v územním plánování a umožňuje pružněji reagovat na aktuální potřeby.👉Podobná úprava zákona by možná nebyla od věci ani v našem prostředí. Vyhnuli bychom se tak budování dočasných staveb a zaměřili se na stavby, které budou dlouhodobě sloužit Čechům jako dostupné bydlení.Co si o tématu myslíte vy❓Napište mi svůj názor do komentáře pod příspěvek. 👇👇
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama