Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.11.2021 13:17:07

Jsem PROTI záměru výstavby bytového domu při nároží ulic Tatarkova a Mnichovická

Jsem PROTI záměru výstavby bytového domu při nároží ulic Tatarkova a Mnichovická

Milí sousedé, asi z mých dřívějších příspěvků víte, že jsem poměrně otevřený k bytové výstavbě v Praze. Často vám píšu o tom, že stavět nové byty se prostě musí, jinak se bytové krize v našem hlavním městě nezbavíme.

Nicméně jsem zásadně proti tomu, aby to bylo na úkor obyvatel sídlišť. 😡👎 Aby se zastavovaly proluky a nekoncepčně se zabíraly poslední volné plochy u našich domů. A přesně to teď hrozí ‼ Vy co bydlíte v okolí Hájů prosím zpozorněte ‼Ve čtvrtek se na výboru pro územní rozvoj bude projednávat záměr výstavby bytového domu při nároží ulic Tatarkova a Mnichovická se 2 podzemními a 5 nadzemními podlažími. Radnice v čele se starostou Jiří Dohnal - starosta Prahy 11 to nikde neinzeruje, proto je důležité, abyste si můj příspěvek sdíleli, kde to půjde!Proč se mi projekt tohoto bytového domu nelíbí?👎 Dlouhodobě tvrdím, že hlavním problémem Hájů je zastaralá a schátralá budova pochozí zóny, pod kterou vede metro, nad ním jsou garáže a na povrchu stará zanedbaná pasáž obchodů z minulého století. Z tohoto důvodu požádala Městská část Prahy 11 magistrát o zpracování územní studie na celé území. Tu magistrát odflákl, udělal ji nevhodně a byla tvrdě odmítnuta jak vedením radnice, tak i občany. Od té doby na ni magistrát už nesáhl a neexistuje v této věci žádný posun.👎 Dokud nebude jasná koncepce co s celým územím a hlavně s pochozí zónou, budu proti jakékoli výstavbě v okolí. Stejně jako jsem byl proti přestavbě bývalého kina Galaxie na velký bytový dům, jsem i proti výstavbě domu v ulici Tatarkova.👎 Kromě toho záměr domu nerespektuje ani rozpracovanou územní studii, která vymezuje poměrně široký zelený pás u ulice Mnichovická. Dům má být zasazen až k této ulici v rozporu se vším co bylo dříve zpracováno.👎 Dům dále nabízí žalostně málo parkovacích stání, ty už v okolí dnes nejsou a hrozí ještě zhoršení dopravy v klidu v okolí.👎 Mám za to, že architekt kreslící tento záměr také manipuluje s velikostí hrubé podlažní plochy domu, protože ten obsahuje spoustu pavlačí a teras, které mohou v budoucnu být zastřešeny a připojeny k běžné ploše domu, ale teď do ní fikaně nejsou započítané.Technických problémů ten dům má víc, to teď asi není podstatné. Podstatné je to, že to je další snaha o nekoncepční zastavování velmi cenného území v okolí Hájů a musíme udělat vše proto, aby se to nestalo.
Prosím sdílejte můj příspěvek mezi své přátele, kteří bydlí na Hájích a přijďte ve čtvrtek 4.11 na výbor územního rozvoje od 17:30 v zasedací místnosti C, budovy ÚMČ Ocelíkova!!! Díky, váš Ondra   
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama