Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.01.2024 12:09:00

Libeňský most je uzavřený. Kdo za to může?

Libeňský most je uzavřený. Kdo za to může?

Praha narychlo uzavřela Libeňský most kvůli havarijnímu stavu.

 Možná kdyby bývalý náměstek pro dopravu Adam Scheinherr a bývalý primátor a současný náměstek Zdeněk Hřib neblokovali 6 let náš návrh na stavbu nového mostu, nemuselo dojít k dalšímu zablokování dopravy. Jak ale v posledních letech náměstek Hřib ukázal, v dopravních kolapsech se přímo vyžívá.

Před vánočními svátky jsme se na jednání rady dozvěděli, že z původního Libeňského mostu zbydou jen kousky pilířů. Praha postaví most nový. Trvalo to 6 let a bude to stát 2,5 miliardy! Přitom kdyby v roce 2017 prošlo naše řešení, stálo by to 4x méně, tzn. 600 milionů a most už byl hotový! Poděkujme nekompetentnosti předchozího radního Adama Scheinherra (Praha Sobě), který na nebourání Libeňského mostu vybudoval politickou kariéru!

Jak to dopadlo? Most se zbourá, postaví se tam replika a oni to nazývají "citlivou rekonstrukcí". To vše proto, aby nemusel přiznat svým voličům a vlastně celé Praze své fatální selhání, které vyjde Pražany o dost dráž!

Připomeňme si, jak šel čas. První zprávy o havarijním stavu Libeňského mostu se začínají v médiích objevovat v roce 2015. Největší diskuze mezi politiky a odborníky probíhají v letech 2016 a 2017. Jedni navrhují kompletní demolici a stavbu nového mostu, jiní preferují rekonstrukci s ohledem na historickou hodnotu stavby. V roce 2018 se vedení města rozhoduje pro rekonstrukci mostu, jsou představeny konkrétní plány a diskuse se soustředí na rozsah zachování historických prvků mostu. Plány zdržela i pandemie covidu, v roce 2021 ale měly začít přípravné práce na rekonstrukci, které měly v letošním roce skončit a měla být zahájena rekonstrukce samotná.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama