Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.11.2021 16:21:00

Mediální výstupy jsou zřejmě cennější než skutečné problémy

Mediální výstupy jsou zřejmě cennější než skutečné problémy

čtvrteční jednání Zastupitelstva hl. m. Prahy skončilo už v 19 hodin, protože pražská koalice nedokázala odhlasovat pokračování jednání i po této hodině. Celá řada závažných a pro rozvoj Prahy klíčových bodů tak zůstala neprojednaná.

Bohužel se z našeho pohledu jedná o další ze selhání pražského vedení a v první řadě primátora Zdeňka Hřiba, který se jednání vůbec nezúčastnil. Proč? Se svým náměstkem Petrem Hlubučkem je právě na zahraniční pracovní cestě v skotském Glasgow, což je pro něj zjevně důležitější, než problémy Pražanů. Zřejmě cennější jsou mediální výstupy z klimatické konference OSN, než skutečné problémy obyvatel hlavního města.

Celé jednání se jinak neslo v mimořádně nepřátelském a nedemokratickém duchu. Projevilo se to i tím, že pražská koalice nepřipustila diskuze nad palčivými tématy tím, že nepodpořila zařazení žádného z bodů, navrhovaných opozicí. Jednalo se například o bod, který se týkal pražského mobiliáře (zastávky MHD), kde došlo k zdražení ze zhruba 330 tisíc na 750 tisíc korun za jednu zastávku, je tedy celkově řeč o cca jedné miliardě korun! Dalším bodem byl například svoz odpadů, kde se bavíme o několika miliardách! To jsou natolik závažná rozhodnutí, že by si rozhodně zasloužila širokou diskuzi v rámci politického spektra.

Pokud se pražská koalice rozhodla válcovat opozici tím, že nepřipustí diskusi k naprosto zásadním otázkám, které tolik leží Pražanům na srdci a všech se dotýkají, je naprosto nemyslitelné, že by opozice pomohla schválit procedurální návrh o pokračování jednání i po 19. hodině. Právě ten si totiž pražská koalice kvůli svým politickým pletichám nedokázala schválit a jednání pod vedením náměstka primátora pro oblast dopravy Adama Scheinherra z Praha sobě odpovídalo spíš pražské dopravě - zmar, chaos a nepřipravenost!

Máme to snad brát jako nový standard, v kterém budou probíhat i budoucí jednání Zastupitelstva hl. m. Prahy? Milá pražská koalice, styďte se!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama