Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2023 20:07:00

Místo pomoci v ekonomické krizi přišlo zvýšení nájmů

Místo pomoci v ekonomické krizi přišlo zvýšení nájmů

Koalice v Praze 11 nás svými kroky opakovaně nepříjemně překvapuje.

 Zvýšit nájmy lékařům, policistům, hasičům, učitelům a dalším nejdůležitějším profesím o 50 %, dál pak také seniorům, matkám samoživitelkám nebo zdravotně postiženým o 1/3, to je vzhledem k současné ekonomické a společenské situaci, v kterých se naši spoluobčané nachází, naprosto asociální a zavrženíhodné.

Ještě před volbami současné vedení města slibovalo obyvatelům Jižního Města výraznou pomoc v krizi, jako například snížit daň z nemovitosti nebo rozšířit potravinovou pomoc. Vzhledem k tomu, že ani jeden z těchto slibů zřejmě nehodlá koalice naplnit, když se o těchto opatřeních odmítá byť jen bavit (hnutí ANO na jednáních zastupitelstva městské části tyto body navrhuje opakovaně a bez úspěchu), a také vzhledem k plošnému zdvojnásobení daně z nemovitosti, které plánuje vláda Petra Fialy, je toto zdražení nájemného v městských bytech mimořádně nešťastnou zprávou.

Rada Prahy 11 v čele se starostkou Šárkou Zdeňkovou (HPP11) a radním pro finance Milaberským (HPP11) si protlačila toto usnesení navzdory protestům školské komise a dalších odborníků. Je velice smutné, že dopady plánovaných změn jak ze strany městské části, tak ze strany Vlády ČR pocítí na rodinných rozpočtech a každodenním životě nejvíce právě ti, které veřejnost potřebuje nejvíce - lékaři, policisté, hasiči, učitelé. Nemluvě o kritických situacích, do kterých se mohou dostat i další ohrožené skupiny - senioři, starobní i invalidní důchodci, samoživitelky, zdravotně postižení a podobně.

Hnutí ANO udělá v rámci svých možností vše pro to, aby tato rozhodnutí zvrátilo, a bude nadále bojovat za prosazení pomoci a podpůrných opatření pro všechny naše obyvatele.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama