Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2023 23:08:00

Nejsem fanouškem přepisování historie

Nejsem fanouškem přepisování historie

Komentář k přejmenování Koněvovy ulice v Praze

 Ačkoliv snahy o přejmenování Koněvovy ulice chápu, přinese to velké problémy lidem i firmám, které v ní bydlí a sídlí. A to považuji za velký problém. A v podstatě zbytečné komplikace.

Nejsem fanouškem přepisování historie. A v žádném případě nejsem žádný rusofil. Ale maršál Koněv, ať chceme nebo ne, pomohl naši zemi osvobodit od nacistického Německa. Tím, že jeho jméno smažeme z mapy Prahy, se na tom nic nezmění a reálně to nepomůže nikomu. Řekl bych, že by stačilo v ulici rozmístit info cedule s jeho celým životopisem včetně těch temných stránek, které vyšly najevo po revoluci.

Ptal jsem se dnes radních, zda mají nějak zmapované, kolika lidem tím zkomplikují život. Nemají. Jen jsem se dozvěděl, že radnice Prahy 3 zřídí speciální pracoviště na výměnu dokladů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama