Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2020 14:48:02

Týdenní report z Jižního Města (9. 3. - 15. 3. 2020)

Týdenní report z Jižního Města (9. 3. - 15. 3. 2020)

Milí sousedé, Váhal jsem jestli dnes vůbec psát svůj pravidelný týdenní report. Protože “malichernosti”, které řešíme na radě Prahy 11 se ve světle událostí posledních dnů zdají jako opravdu zanedbatelné.

Nakonec jsem si řekl, že přeci nemohu vynechat! 😉 Vezmu to dnes jen telegraficky... Jo a zdravím vás dnes z Pece pod Sněžkou, jeli jsme se aspoň na pár hodin nadýchat čerstvého vzduchu a protáhnout tělo… Je to tu opravdu zvláštní... Jasné nebe, sluníčko, teplota kolem bodu mrazu, sněhové podmínky jedny z nejlepších za celý rok a přitom nejede jediný vlek a všechny horské boudy mají zavřeno. jen některé z nich z okénka obsluhují kolemjdoucí. Opravdu zvláštní pocit... 

Už na pondělní poradě vedení jsme se stejně jako téměř všichni zabývali v současnosti asi největším strašákem - koronavirem. Se zvyšujícím se rizikem jsme přijali některá bezpečností opatření, kterými byly metodická spolupráce s Magistrátem hl. m. Prahy a důkladné sledování aktuálních informací, zvýšení hygienických opatření a zaměstnancům byly předány dezinfekční prostředky. Připravili jsme i opatření proti případnému šíření tohoto viru na úřadě.

Dalším bodem, kterým jsme se na poradě vedení zabývali, byla žádost starosty Jiřího Dohnala na umístění výjezdové základny Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy. Už proběhlo jednání s náměstkem ředitele Zdravotnické záchranné služby a odbor územního rozvoje už zpracovalo posudky na několik vytipovaných lokalit.

Také jsme projednávali žádost starostky Šeberova na umístění dětí 1. třídy v některé z našich škol, protože oni nemají dostatečnou kapacitu. Dohodli jsme se, že v případě nedostatku míst v jejich základní škole, jsme ochotni jim poskytnout 16 míst, ale až poté co budou uspokojeni děti z Jižního Města.

V úterý zasedal krizový štáb, který měl za úkol vytvořit krizový plán v případě rozšíření koronaviru na úřadě a také se zabýval nařízením vlády ohledně uzavření školských zařízení a zrušení veškerých akcí nad 100 osob. Byl omezen provoz veškerých kulturních a sportovních akcí. Pro 11VS byl vytvořen speciální režim. Bohužel jsme museli zrušit i sobotní reprezentační ples městské části Praha 11.

V úterý jsem měl také výbor pro územní rozvoj na magistrátu. Projednali jsme více než 100 změn, především těch, které chtějí městské části. Většina z nich by měla urychlit možnost výstavby bytů ať už soukromých, družstevních nebo městských.

V úterý večer jsem pořádal dlouho připravované setkání zástupců SVJ s radnicí k projektu plánovaného sportoviště Sportovní Areály Hamr u ZŠ Milíčov. To se bohužel zvrtlo v politickou šarádu senátora Ladislav Kos, který všem neustále skákal do řeči a urážel všechny, kdo s ním nesouhlasí. Vždyť už ho znáte... Ze setkání byl jasný závěr - zástupci společenství vlastníků v okolí z projektu nadšení nejsou. Zdá se jim příliš velký a bojí se o výhled ze svých bytů a nárůstu dopravy. Výstupy ze setkání budu zítra tlumočit kolegům z Rady a budeme řešit další postup. S tím vás v každém případě seznámím! Budu taky moc rád, když mi napíšete svůj názor na záměr vybudovat u nás podobné sportoviště.

Ve středu proběhl na magistrátu kontrolní výbor. Tam jsme například projednali petici proti výstavbě sportoviště v Letňanech. Tu podepsal i radní Vit Simral. Na místě na přímou otázku, proč radní pro sport nepodporuje stavbu sportovišť odvětil, že v době podpisu petice neznal přesně její obsah. Nevím co je horší, jestli to, že radní Prahy pro sport neví co podepisuje nebo to, že podepisuje petice proti budování sportovišť. Achjo. 😡

Odpoledne jsme pak měli ještě představenstvo Jihoměstské majetkové, a.s. Řešili jsme hlavně neuspokojivé ekonomické výsledky. Stále se nedaří získat kýžený ekonomický profit ze Zahrad Opatov, díky slabé zimě také nemáme příliš výsledky na úseku zeleně. S tím co se na nás řítí kolem koronaviru nás čekají složité časy i v této společnosti.

Od čtvrtka pak už většina běžné agendy šla stranou a řešili jsme jenom šíření koronaviru. Zasedání vlády a její nařízení střídaly zasedání krizového štábu magistrátu a následně naší městské části. Přistoupili jsme k přísným opatřením v rámci našeho úřadu. Zrušili jsme návštěvní dny na úřadech. Doporučili jsme zavřít mateřské školky. Spolu s ŽIVOT 90nabíráme dobrovolníky a rozjíždíme donáškovou službu seniorům, aby nemuseli chodit ven. Myslím si, že v tuto chvíli je nejdůležitější postarat se o izolaci a bezpečí seniorů a lidí s oslabenou imunitou nebo chronicky nemocných pro které virus představuje opravdu výrazné riziko. To budou i moje další kroky v dalších dnech.

Pokud budete kdokoli v nesnázích, klidně mi napište. Propojím vás s koordinátorem dobrovolníků. Stejně tak se mi prosím hlaste, pokud byste se chtěli zapojit a pomoct na Praze 11 jako dobrovolník! 🤝

Zítra máme od rána poradu vedení a pak radu. Budeme zcela jistě řešit především další opatření s prevencí proti Koronaviru a to jak pomoci našim občanům. 

🗣👀 Sledujte prosím primárně oficiální kanály městské části. Tam vždy informujeme o všem podstatném a novinkách:

👉 Web: www.praha11.cz
👉 Facebook: www.facebook.com/praha11.cz/

Doporučit mohu také sociální sítě našeho pana premiéra: 
👉 www.facebook.com/AndrejBabis/ - na své stránce informuje o nejaktuálnějším vývoji z vlády. 

👍Jsem přesvědčený, že to zvládneme. Zvládneme to, když budeme táhnout za jeden provaz. 💪

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama