Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2020 8:40:27

Zmírnění ekonomických důsledků pro podnikatele na Jižním Městě

Zmírnění ekonomických důsledků pro podnikatele na Jižním Městě

MČ Praha 11 nebude účtovat žádné úroky z nájmu, pokud se subjekty Jižního Města s platbami zpozdí, a to za období od března 2020 do ukončení nouzového stavu, který 12. března vyhlásila vláda České republiky.

Stejně tak toto zpoždění nebudeme brát jako důvod k výpovědi smlouvy. Opatření má za cíl zmírnit ekonomické důsledky současné situace.

Nouzový stav, celorepubliková karanténa a veškerá bezpečnostní opatření budou mít vliv na každého. Jsem si moc dobře vědom toho, jak velké ekonomické dopady to může mít na běžné lidi i jednotlivé firmy. Soucítím se všemi, kterých se to již dotklo. Není to lehká doba a musíme společně hledat cesty, jak to zvládnout. Jak nejspíš víte, vláda prosadila tzv. liberační balíček, díky kterému se odkládá daňové přiznání a platba daní o celé tři měsíce. To považuji za vstřícný krok v nelehké chvíli, kdy máme všichni plnou hlavu starostí.

Také my na radnici vymýšlíme, jak situaci co nejvíce usnadnit našim spoluobčanům. Ve spolupráci s Jan Chabr, radním MHMP, jsme proto přišli s návrhem na prominutí opožděných plateb z nájemného, který jsme dnes v pondělí 16. 3. na Radě prosadili. Je to první takové pomocné opatření. Věřím, že nebude poslední. Na dalších usilovně pracujeme. Pokud máte i vy nápad, jak bychom vám mohli v této situaci pomoci, neváhejte nám prosím napsat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama