Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2021 11:41:00

Pozor, začíná sezóna energošmejdů

Pozor, začíná sezóna energošmejdů

Výzva na facebookovém profilu k obezřetnosti při sjednávání smlouvy s novým dodavatelem energie

 Konce skupiny Bohemia Energy a dalších firem se jistě tito vykukové pokusí zneužít. K 1. lednu, respektive k 1. červenci 2022 nabude účinnosti nedávno schválená protišmejdská novela energetického zákona (psal jsem o tom mnohokrát). Ta klienty ochrání především před nepoctivými zprostředkovateli.

Ti budou nově muset splňovat podmínky vzdělání, praxe a bezúhonnosti a registrovat se na Energetickém regulačním úřadu. Zákazníci budou mít právo kdykoliv a bez postihu odstoupit od smlouvy o zprostředkování.

Ovšem do té doby buďte zvláště obezřetní v případě nabídek při podomním prodeji a přes telefon. Platí základní pravidlo - nejlepší, ale i dobrá nabídka za vámi nepřijde sama, ale je nutné si ji aktivně vyhledat. Například se podívat na srovnáváč na stránkách ERÚ ZDE.

Pokud si nejste jisti, kdo vás oslovil a proč, vždy se neváhejte obrátit na Energetický regulační úřad (ZDE).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama