Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • Praha 18
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.05.2021 15:20:00

Očkovací strategie vlády je špatná od základů

Očkovací strategie vlády je špatná od základů

Podle mého názoru udělala vláda všechno špatně. Oni řekli, že budou očkovat seniory od nejstarších ročníků k mladším a teprve poté začala očkovat nemocné. Přitom došlo k významnému opomenutí preferencí podle povolání.

Na prvním místě měli být nemocní, coby nejrizikovější skupina. Řada lidí s vážnými onemocněními není jen mezi seniory, ale mohou být i lidé mladí. Ve spolupráci se zdravotními pojišťovnami, které mají detailní informace o chorobách lidí mohla vláda vyfiltrovat rizikové skupiny, oslovit je a říct, vy budete očkováni jako první. Lidé často umírali nejen přímo na covid, ale kvůli souběhu s nějakou další nemocí. To byly ty skutečně rizikové skupiny a ty měly přijít na řadu první.
Na druhém místě měla být preference povolání. V České republice máme tři miliony pracujících. Kdybychom 10 procent z nich, tedy 300 tisíc naočkovali (jde třeba o vedoucí výrobu, technologové a další klíčoví lidé), trvalo by to maximálně deset dnů a továrny a další podniky by mohly celou krizí proplouvat snadněji.
Až třetí místo v prioritách mělo být řešeno čistě podle věku.
Chápu, že senioři by počkali o deset dnů víc, ale pokud jsou chráněni a izolováni doma, nebyl by v tom žádný problém. A kvůli plynulosti a hospodaření společnosti a ekonomiky, by to hrálo zásadní roli. Přitom už mohla být situace daleko lepší a ekonomické škody by finálně byly nižší a stát by to stálo méně peněz na různých náhradách a kompenzacích.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama