Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • Praha 18
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2021 16:02:00

Žádného nemorálního postupu jsem se nedopustil

Žádného nemorálního postupu jsem se nedopustil

Prohlášení Pavla Sehnala k pondělnímu naočkování.

Nechal jsem se přesvědčit a podlehl naléhání svých spolupracovníků, abych se nechal naočkovat. Ano, pocit zodpovědnosti a snaha ochránit mé spolupracovníky a pacienty našich zdravotnických zařízeních u mě po krátkém zvažování nakonec převážil nad možnou negativní reakcí v médiích, na což mě někteří kolegové předem upozorňovali.

Moje firma provozuje dvě zdravotnická zařízení, a to Lázně Praha a Bulovka Dental Clinic. Lázně Praha poskytují rehabilitační péči, ale právě na základě mojí iniciativy v současné době provádí testování na Covid 19 v počtu 200 až 300 lidí denně. Na rozdíl od testování v nemocnicích objíždí firmy ve Středočeském kraji, v některých dnech je zachyceno až 104 pozitivních lidí ze 160 testovaných. Bulovka Dental Clinic je poskytovatel zubní péče, se sídlem v Praze, ale spádovostí zasahuje do celého Středočeského kraje. Obě firmy osobně řídím a pravidelně navštěvuji a jsem tak i potencionálním přenašečem nákazy, což právě u výše jmenovaných zdravotnických zařízení je veliké riziko. Kolegové zdravotníci mě opakovaně vyzývali, ať se nechám stejně jako oni naočkovat proti Covid 19, což jsem na základě jejich doporučení učinil, aby nehrozilo, že je nakazím.

Očkování proběhlo v nemocnici, kde jsem pravdivě uvedl, že jsem majitel a ředitel dentální kliniky, a za lékaře jsem se nikdy a nikde nevydával.

Hlavním důvodem mého postupu byl zodpovědný přístup k mým kolegům pracujícícm v našich zdravotnických zařízeních a našim pacientům. S ohledem na skutečnost, že se skutečně podílím na chodu těchto zdravotnických zařízení se domnívám, že jsem se žádného nemorálního postupu nedopustil. Protože se mi ve spolupráci s mými kolegy daří testovat stovky zaměstnanců zejména v ohrožených firmách, věřím, že veřejnost mé počínání pochopí a umožní mi, abych si tu jednu dávku vakcíny odpracoval.

Pokud jsem se rozhodl nesprávně, žádám všechny, kterých by se to dotýkalo, aby přijali moji omluvu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama