Ing. Pavol Kubuš

  • Moravskoslezský kraj
  • Kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2009 0:00:02

Jak na radar

Jak na radar

S vědomím, že ve světě je zla skutečně hodně, musíme se na obranu před ním připravit. Česká republika, z pohledu globálních válečných možností, je skoro nic.

<p>S&nbsp;vědomím, že ve světě je zla skutečně hodně, musíme se na obranu před ním připravit. Česká republika, z&nbsp;pohledu globálních válečných možností, je skoro nic. Jedinou možností je spojit se s&nbsp;dalšími a navíc s&nbsp;velkými válečnými siláky. Spojené státy americké jsou silákem nejsilnějším, a tak se přímo nabízí spojit se s&nbsp;nimi. Má to ale být bezpodmínečně? Postavte<span>&nbsp; </span>v&nbsp;Brdech radar a my se s&nbsp;tím už nějak vyrovnáme? Já jako bývalý voják vím, že každý bojový prvek, zbraňový systém, uskupení vojsk či přesun vojsk musí být utajený. Nejlépe schovaný, ať o něm nikdo neví. Pokud jej schovat nelze, musí být maskován klamnými cíly. Radar lze ukrýt jenom částečně, proto musí být kryt falešnými napodobeninami, falešnými cíly. Dokumentární filmy z války prezentované v&nbsp;televizi v&nbsp;neděli dopoledne to ukazují. Celé vlaky naložené překližkovými tanky byly ve válečném Sovětském svazu ukazovány fašistickému leteckému průzkumu a skutečné pak nasazeny jinde, než Němci čekali. Němci rozmístili u Baltu falešné rakety, aby mohli z&nbsp;jiného místa, ty pravé bojové posílat na Británii. Vraťme se ale k&nbsp;radaru. Spojené státy mají radarů po světě mnoho. Jsou na autech, lodích, letadlech, na zemi, ledě, ukryté pod ledem, pod vodou i&nbsp;ve vesmíru. Radar s&nbsp;velkou bílou kopulí a bílými budovami okolo, by byl vyřazen z&nbsp;provozu těsně před použitím raket, které by měl zaměřit. Způsoby jsou vymyšleny. ( Mimochodem, počítají Američané s&nbsp;tím, že v&nbsp;Česku jsou odborníci, kteří vykopou večer v&nbsp;jedenáct ze země během chvíle měděné kabely, hodinu na to je prodají ve sběrných surovinách a radar bude nefunkční? Toto jsem asi přehnal.) Ale vážně. Umístění radaru má několik vážných úskalí. Od možnosti prvního útoku vedeného na radar v Čechách, přes účel, který a proti komu má radar plnit, po otázku, zda má být pouze americký, nebo i evropský v&nbsp;rámci NATO. Navíc je k&nbsp;promyšlení i otázka zda radar přispívá k&nbsp;posílení&nbsp;míru, nebo dalšímu, vyspělejšímu zbrojení ve světě. Rusko protestuje a tvrdí, že odpoví vlastními opatřeními. Pokud bychom na tyto otázky odpovědi neměli, nebo je nerespektovali a radar povolili, neděláme dobře. Pokud by bylo účelem radaru v&nbsp;Česku skutečně chránit svět proti teroristickým raketám, nevidím důvod, proč jej nepostavit ve shodě NATO, Ruska i Čechů.</p> <p>Převzato z oficiálních stránek Pavola Kubuše</p>
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama