Ing. Petr Benda

Ústecký kraj
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.01.2011 11:12:38

K některým našim bývalým předsedům se chováme nehezky

 K některým našim bývalým předsedům se chováme nehezky

Stává se pravidlem, a nejen v ČSSD, že se chováme velmi nehezky k bývalým předsedům.

Jednáme s nimi, jako s obtížnými hmyzem, který je třeba zničit. Dá se to přirovnat k chování lidí ke starým nepotřebným věcem. Vůbec nikdo si neuvědomí, že na to doplácíme všichni a vždy v době, kdy se nám to nejméně hodí. 

Vezmu to od Horáka, přes Zemana až po Paroubka a vidím kolik zůstalo hořkosti. Naše msta obvykle směřovala k těm předsedům, kteří nechtěli nic jiného, než to nejlepší pro ČSSD. Každý jinak a každý po svém. Hlavně proti těm, kteří vyvedli ČSSD z naprosté nicoty (Zeman, Paroubek). Jediný Špidla, který se podepsal na úpadku ČSSD nevolením Zemana při jeho kandidatuře na prezidenta může být spokojen. Špidla dostal místo v Bruselu a ČSSD se k němu zachovala velice dobře. I přesto, že za jeho předsedování spadly preference sociální demokracie téměř na historické minimum, kterého dosáhly za předsednictví Stanislava Grosse, který byl u toho, když poslanci ČSSD vykonávali svoji mstu na Zemanovi.
 
Zeman, který z ČSSD udělal jednu z nejúspěšnějších stran v ČR byl po zásluze "odměněn" některými našimi poslanci, kterým nestačilo ho nezvolit, ale museli ho také ponížit. Vůbec nikdo si neuvědomil, že na to jednou doplatí celá ČSSD. Zeman nepatří mezi ty, kteří se vzdávají a vrátil podraz, který byl spáchám vůči němu v těchto volbách. Nebýt Zemanovců, výsledek pro ČSSD by byl o mnoho lepší.
 
Stejný způsob zvolila ČSSD při odchodu Paroubka. Paroubek také vytáhl stranu z 10% hranice, na kterou se dostala vinou Špidly a Grosse. Při odchodu Paroubka nikdo nenesl za nic odpovědnost a vše se hodilo na předsedu. Všichni víme, že je to nesmysl a odpovědnost neseme všichni. Navíc jakobychom chtěli, aby si členové sociální demokracie mysleli, že jediným viníkem je Paroubek. Paroubek také nepatří k lidem, kteří se vzdávají a může se stát, že na naše chování dříve nebo později doplatíme. Nejhorší je chování těch, kteří Paroubkovi ještě nedávno zobali z ruky a dnes jsou jeho největšími kritiky.

Pokud nezměníme způsob chování k bývalým předsedům, budeme na to stále doplácet. Každý z nich zůstal vždy sám jako kůl v plotě. Nevypovídá to nic o nich, ale o nás. Tím, že začneme na každého bývalého předsedu chrlit pouze špínu a budeme se k nim chovat, jako k našim nepřátelům, vydáváme signál o tom, že ČSSD je stranou lidí, kteří myslí jenom na sebe a jde jim jen o své vlastní výhody. Neomlouvá nás ani to, že stejně se ke svým bývalým předsedům chovají i jiné strany. Je to prostě nejen lidsky, ale i politicky hloupé.
 
Petr Benda
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama