Ing. Petr Benda

Ústecký kraj
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.01.2011 17:27:52

Bártovy výroky jsou za hranicí duševní příčetnosti

Bártovy výroky jsou za hranicí duševní příčetnosti

Reakce na vyjádření ministra dopravy Víta Bárty o údajném napojení vedení ŘSD na šéfa ústecké ČSSD Petra Bendu.

Důrazně se ohrazuji proti slovům ministra dopravy Víta Bárty, která dnes (9. 1. 2011) pronesl v pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi. Jeho prohlášení o napojení vedení Ředitelství silnic a dálnic v Ústeckém kraji na mou osobu nemohu nazvat jinak, než jako nesmyslné a vylhané. Tvrdit, že řídím vedení ŘSD v Ústeckém kraji a navíc tak kryji nelegální činnost stavebních firem, to je za hranicí duševní příčetnosti. S touto státní organizací, která byla zřízena ministerstvem dopravy, které ji také řídí, nemám naprosto nic společného.     

A pokud má pan ministr Bárta pocit, že to není on, kdo toto ředitelství řídí, měl by se především zamyslet nad kvalitou své práce, a ne pomocí nepravdivých obvinění odvádět pozornost od vlastní pracovní neschopnosti. Mým nejbližším kontaktem s ŘSD v Ústeckém kraji je snad jedině to, že jsem účastníkem silničního provozu a občas tedy využívám komunikací, které spravuje. Nic více, nic méně.  

Mohu pouze spekulovat o tom, co vedlo ministra dopravy Víta Bártu, poslance a faktického šéfa Věcí veřejných k těmto těžko uvěřitelným a lživým tvrzením. Jelikož ale s těmito obviněními přišel pan ministr Bárta pár dní před krajskou konferencí ČSSD v Ústeckém kraji, mohlo by se jednat o součást vnitrostranického boje. Především jde ale o vykonstruované a lživé prohlášení, které není podloženo ani náznakem nějakého důkazu a proto jsem nucen se bránit všemi možnými zákonnými prostředky. Hned v pondělí 10. 1. 2011 po poradě se svými právníky podám na ministra dopravy Víta Bártu trestní oznámení pro pomluvu.

Petr Benda, předseda krajské organizace ČSSD v Ústeckém kraji
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama