Ing. Petr Benda

Ústecký kraj
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.06.2011 10:15:59

Nepovažujte slušnost za slabost

Nepovažujte slušnost za slabost

Stávka skončila a již začínají zbytečné dohady o tom, kdo vyhrál nebo prohrál.

Premiér Nečas se už nechal slyšet, že tato stávka moc odborům neprospěla. Znovu dokázal, že této vládě chybí slušnost, chuť jednat a sama sebe pasovala do role jakési vládnoucí kliky, která si může dovolit všechno. Její arogance je až nebezpečná a může tuto vládu dovést k úplnému konci dříve, než začnou zrát švestky.

Jenom nepatrná část odborářů a to odboráři v dopravě reprezentovaní hlavně Asociací nezávislých odborů za pouhé podpory ČMKOS bez aktivní účasti ostatních odborových svazů  dokázala nemožné. Zastavila vlaky, autobusy jezdily pouze z malé části a tramvaje také. Největším překvapením bylo to, že se v Praze poprvé zastavilo metro. Odboráři svojí stávku pojali velice slušně a oprostili se od blokování komunikací nebo jiných nátlakových akcí. Naprosto v poklidu prošli stovky lidí Prahou a jediný střet, který stojí za zaznamenání se odehrál před Ministerstvem financí, kde přišel mezi odboráře jeden z nejarogantnějších politiků a největší intrikán naší politické scény Kalousek. I tady však se nic hrozného nestalo. Nějaké to rajče nestojí za zaznamenání.

Slušnost odborů, které nechtěly komplikovat lidem situaci a snažily se stávku vést tak, aby co nejméně škodila hlavně těm, kteří za nic nemohou se odborům vyplatila. Strašení lidí, ke kterému se uchýlila mnohá média způsobila hlavně to, že se dnes po našich silnicích jezdilo jako v časech dávno minulých, kdy auta měli jen papaláši. Nikdy se nepodaří udělat stávku tak, aby někoho nepoškodila. Musíme si však uvědomit, že tu nejsme jen od toho, abychom vhodili volební lístek do volební urny a pak si nechali všechno líbit i když ti co něco slíbili, vůbec svoje sliby neplní.

Vláda by si měla uvědomit, že touto stávkou dostala velmi vážné varování, které by si měla vzít k srdci. Teď je na tahu vláda v čele s premiérem Nečasem. Buď ustoupí a bude se jednat hlavně o důchodové a zdravotní reformě nebo se jednat nebude a pak jsou na obzoru další protesty a sociální otřesy. Pokud vláda bude nadále arogantní může se stát, že odbory sáhnou ke generální stávce, které se mohou účastnit všechny odborové svazy v této zemi a pak už půjde skutečně do tuhého. Nikdo ani vláda by neměla hrotit situaci v této zemi a pak hledat způsob, jak zabránit odborům a lidem vyjádřit svůj nesouhlas s reformami, které jsou pouhým zdražováním a divadlem. Další střet už by nemusel být tak opatrný jako ten dnešní a mohlo by dojít k situaci, kdy nemá vláda jiné východisko, než ukončit svoje trápení svým odstoupením. Pane premiére nepovažujte slušnost za slabost.
 
Petr Benda
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama