Ing. Petr Benda

Ústecký kraj
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.08.2010 18:29:16

Soud uložil panu Matijevičovi, aby se mi omluvil

Soud uložil panu Matijevičovi, aby se mi omluvil

V úterý 17. 8. jsem obdržel od svého právního zástupce rozhodnutí Krajského soudu v Ústí nad Labem ohledně výroku pana Miro Matijeviče vůči mé osobě, který učinil v týdeníku Reflex v článku s názvem “Bony a klid” ze dne 25. 11. 2008.

V tomto článku se pan Matijevič nepravdivě a urážlivě vyjadřuje k mojí osobě.

Soud vyhověl mé žalobě a uložil panu Matijevičovi uveřejnit do 30 dnů ode nabytí právní moci rozsudku  omluvu v Teplickém kurýru v tomto znění:

“Omlouvám se Bc. Petru Bendovi za nepravdivé výroky, že je trestně stíhán chorvatskými státními orgány pro trestné jednání spočívající v uvedení nebezpečí života a majetku nebezpečným jednáním nebo prostředky, jehož se měl dopustit na mé osobě. Dále se mu omlouvám za výroky, že je členem mafiánského prostředí a členem mafie, že ovlivňuje  prostřednictvím politiky činnost soudů, státního zastupitelství a Policie ČR, že je terorem, strachem a úplatky udržuje těsné spojení mezi politikou a mezinárodními strukturami organizovaného zločinu. Miro Matijevič”

Zároveň soud uložil panu Matijevičovi uveřejnit omluvu ve stejném znění i na jeho internetových stránkách a to po dobu třech měsíců.

Očekávám, že toto rozhodnutí soudu zamezí dalším podobným výrokům a spekulacím ohledně mé osoby.

V Teplicích 18. 8. 2010

Ing. Petr Benda

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama