Ing. Petr Benda

Ústecký kraj
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2011 9:13:42

Všechny přeregistrujme

Všechny přeregistrujme

Otevřený dopis politickému grémiu ČSSD v záležitosti přeregistrace členské základny v Ústeckém kraji.

72 544x376 Normal 0 21 false false false

Vážený předsedo, vážená místopředsedkyně, vážení místopředsedové,

hlavním podnětem pro napsání tohoto otevřeného dopisu jsou články, které byly v posledních dnech uveřejněny v českých médiích a které znovu podezírají ČSSD v Ústeckém kraji z tzv. velrybářství. Konkrétně se jedná například o článek uveřejněný v deníku Blesk 21. 3. 2011, který nese titulek „Velrybáři mají zelenou!“, nebo články na serveru aktualne.cz, které spekulují o ovlivňování výsledku volby předsedy strany Jiřím Paroubkem a Petrem Bendou. V médiích se ale objevilo také několik dalších článků, které kritizují zejména neschválení změny stanov týkající se boje s tzv. velrybářstvím na 36. sjezdu ČSSD. Obracím se na Vás proto v záležitosti týkající se  dobrého jména České strany sociálně demokratické, jejího sjednocování a zformování v silnou opoziční stranu opírající se o velkou podporu občanů.

Drtivá většina sociálních demokratů je po 36. sjezdu ČSSD jistě připravena naplňovat takové cíle, o kterých se při jednání delegátů v Brně otevřeně hovořilo, a to nehledě na to, kdo volil kterého kandidáta na předsedu nebo místopředsedu. Také vy, nově zvolené vedení strany, jste i přes sjezdové neschválení změny stanov souvisejících s bojem proti tzv. velrybářství deklarovali, že i tak se bude v ČSSD tvrdě bojovat proti černým duším. Tak, aby se něco takového nedělo, ale aby nebyl ani žádný důvod pro podobné spekulace. Rád bych napomohl vyvrácení veškerých, zejména mediálních spekulací o naší krajské organizaci. Ta byla v médiích v minulosti několikrát spojována s údajným nabíráním černých duší do strany a další účelové spekulace některých médií nelze vyloučit ani do budoucna.

Nejdemokratičtější, eticky nejčistší a jediný zaručený způsob, jak tato podezření vyvrátit a prokázat, že jsou a budou lichá, je celková přeregistrace členské základny ČSSD v Ústeckém kraji. Pokud budou mezi straníky odhaleny černé duše, máme možnost se s touto situací jednou pro vždy vypořádat (padni komu padni). A do budoucna pak nebude po takovém razantním a nekompromisním kroku důvod k podezřením.

Jako nové vedení strany, které je příslibem změn, sjednocení a jednotné politiky ČSSD, vás proto žádám o co nejrychlejší rozhodnutí o této kompletní přeregistraci, která by se týkala všech okresních organizací ČSSD v Ústeckém kraji vyjma okresní organizace v Litoměřicích, která již tímto procesem prošla v září loňského roku. Jedná se tedy o šest okresních organizací – Louny, Chomutov, Most, Teplice, Ústí nad Labem a Děčín. Přeregistraci ve všech okresních organizacích je dle mého názoru nutné podniknout z toho důvodu, že nárůst členských základen probíhal ve všech těchto okresech, a to rovnoměrně. Je evidentní, že nábor černých duší se tedy musel konat ve všech, nebo v žádné z těchto organizací.

Věřím, že je v zájmu nejen ČSSD v Ústeckém kraji, ale také ČSSD jako celku, abychom takové kroky podnikli. Jasně tím odmítneme veškerá podezření a spekulace, zároveň získáme zpět důvěru občanů a našich voličů. To je naším cílem pro následující měsíce a roky ve všech krajích České republiky, Ústecký kraj nevyjímaje.

Ing. Petr Benda, v.r.

člen ČSSD 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama