Ing. Petr Bendl

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2012 16:37:35

Nové znění Statutu NP Budějovický Budvar je schváleno

Nové znění Statutu NP Budějovický Budvar je schváleno

Ministr zemědělství Petr Bendl dnes svým podpisem schválil nové znění Statutu národního podniku Budějovický Budvar. Stalo se tak poté, co statut projednala dozorčí rada podniku a připomínky k němu měl možnost vznést i jeho ředitel.

Jak již bylo dříve zveřejněno, změna byla motivována zejména zjištěními z průběhu veřejnosprávní kontroly v národním podniku, která se uskutečnila během jara až podzimu letošního roku. Novým zněním Statutu je více zdůrazněna odpovědnost ředitele národního podniku vůči zakladateli a dozorčí radě. Naopak je posílena kontrolní a schvalovací funkce dozorčí rady, včetně možnosti dozorčí rady vytvářet si pro různé specifické činnosti své výbory, tak jako je to běžné u dozorčích rad velkých soukromých korporací. Statut také nově obsahuje určení, že Budějovický Budvar podléhá pravidlům kontrolní činnosti stanoveným v zákoně č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama