Ing. Petr Kulhánek

  • BPP
  • Karlovarský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2021 5:34:00

Situace v chebské nemocnici je vážná, ale zatím jsme vždy našli řešení

Situace v chebské nemocnici je vážná, ale zatím jsme vždy našli řešení

Primář interního oddělení chebské nemocnice Stanislav Adamec zveřejnil informace o alarmujícím stavu ohledně nedostatku lůžek pro pacienty s COVID-19, o přetížení sester a dalšího personálu.

 Uvedl, že zdravotníci v Chebu jsou kvůli limitní kapacitě nuceni k selektivní péči, k výběru pacientů, kterým poskytnou intenzivní péči a kterým už nikoliv. Asi nikdo z nás si nedovede představit fyzické a psychické vyčerpání lidí, kteří denně pečují o pacienty s koronavirem, slouží ve dne v noci a s rizikem, že se sami nakazí. To jediné, co pro ně můžeme udělat, je, že se jim pokusíme ulevit. A o to se taky snaží jak krajská koordinátorka intenzivní péče Dagmar Uhlíková, jež kromě další práce denně hledá všechny možnosti, jak rozšířit kapacitu a případně překládat pacienty do jiných nemocnic a regionů. Pracuje na tom vedení nemocnice i další zdravotnická zařízení.

Konkrétně během sobotního rána jsme v Chebu reprofilovali všechna "necovidová" lůžka intenzivní péče na lůžka pro pacienty covid+ tak, abychom získali dodatečnou potřebnou kapacitu. Pacientům bez nákazy covid bude poskytnuta intenzivní péče v nemocnicích v Sokolově a v Karlových Varech. V pátek se převáželi pacienti do Prahy a Plzně, v sobotu do Karlových Varů a Nejdku, včera do Nemocnice Mariánské Lázně. Situace v Chebu je monitorována a řeší se nepřetržitě, stejně tak je to ale i s ostatními nemocnicemi v kraji. Jsme prakticky stále v kontaktu s krajskou koordinátorkou i s vedením KKN. Každopádně jsem rád, že i pan primář konstatoval mírné zlepšení situace v chebské nemocnici během soboty 9. ledna.

Vím, že uvedená řešení rozhodně nejsou ideální a vycházejí z dostupných možností. Ale další vlna koronaviru trápí všechny kraje bez rozdílu a my se ji snažíme zvládnout a nikoho v tom nenechat. To platí stejně také pro chebskou nemocnici.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama