Ing. Petr Mach, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2015 18:31:27

Daňový poplatník bude absolutně vydán napospas finančnímu úřadu

Daňový poplatník bude absolutně vydán napospas finančnímu úřadu

Návrh zákona o prokazování původu majetku může z finanční správy udělat skutečného a nepotrestatelného loupežníka.

Vláda ČR projednala a poslancům předložila návrh zákona o prokazování původu majetku. Svobodní se domnívají, že navrhovaný zákon narušuje základní ústavní principy a jeho případné schválení by finanční správě dalo prostor pro libovůli a zneužití proti občanům. Navrhovaný zákon navíc nese možnost retroaktivního působení, což Svobodní považují za nepřípustné.

O závažnosti a rozpornosti návrhu svědčí i velké množství námitek a připomínek některých ministerstev a dále zejména Hospodářské komory ČR, Nejvyššího správního soudu či Komory daňových poradců ČR (připomínky byly vládou odmítnuty šmahem s poukazem na závazek z koaliční smlouvy). Je s podivem, že k návrhu zřejmě neměla žádnou připomínku Kancelář veřejného ochránce práv.

Svobodní vyzývají poslankyně a poslance, aby hlasovali proti tomuto návrhu.

Předseda Svobodných a europoslanec Petr Mach k tomu uvádí: „Daňový poplatník bude absolutně vydán napospas finančnímu úřadu, který bude moci v podstatě libovolně vyměřit dodatečnou daň. Může se to snadno obrátit proti obyčejným lidem, které tak stát může jednoduše připravit o majetek.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama