Ing. Petr Mach, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2016 13:13:00

Europoslanec Mach se bojí obřího zneužití dat

Europoslanec Mach se bojí obřího zneužití dat

Evropský parlament dnes projednával návrh, kterým se ruší původní mezivládní servisní organizace národních policejních sborů a vzniká pod stejným názvem Europol jako policejní agentura podřízená Evropské unii.

 Europoslanec Petr Mach (Svobodní) je proti tomu a svůj postoj vysvětluje:

„Bude sbírat obrovské množství údajů, čísla kont, adresy, jména a další údaje, nejen od národních policií, ale i data klientů přímo od soukromých subjektů, např. leteckých společností. Na základě rozhodnutí Komise je bude Europol moci předávat třetím státům a mezinárodním organizacím. Data bude moci dokonce předávat soukromým firmám. Z Europolu se stane nebezpečný Velký bratr, který na nás bude vědět vše. Chabou zástěrkou je dohled tzv. Evropského inspektora ochrany údajů. Co to je za instituci? Kdo o ní kdy slyšel? Správní rada, kde budou zástupci členských států, má jen omezené kontrolní pravomoci a jediné, co je podle navrhovatelů důležité, že tam má být vyrovnaný počet mužů a žen. Nejde o boj s terorismem, kterým se teď všichni zaštiťují. Koneckonců, dvě země, Dánsko a Británie stojí mimo tento Europol. Na boj se zločinem máme policie a Interpol. Jde o zřízení nebezpečného Velkého bratra a bojím se zneužití i úniků tak obřího množství dat.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama