Ing. Petr Mach, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2015 20:01:00

Kdybych byl Brit, volím UKIP. Snížení daní, byrokracie...

Kdybych byl Brit, volím UKIP. Snížení daní, byrokracie...

Strana za nezávislost Spojeného království (UKIP) dnes představila svůj volební program pro parlamentní volby, které se budou ve Velké Británii a Severním Irsku konat 7. května.

Program je „daňovou revolucí“, jak se vyjádřil volební lídr UKIPu a předseda strany Nigel Farage. UKIP plánuje snížit daň z příjmu a omezit byrokratická nařízení, aby podniky mohly najmout více zaměstnanců. V mnohém se program podobá programu Svobodných.

UKIP chce navýšit výdaje na obranu na 2 % HDP, jak požaduje NATO, omezit rozsah zahraniční pomoci (z 0,7 % HND na 0,2 %) nebo změnit protikuřácký zákon tak, aby hospody a restaurace mohly zřídit kuřáckou místnost.

Unikátním prvkem programu je posvěcení nezávislým think-tankem (The Centre for Economic and Business Research), který zkontroloval, že všechna čísla v programu sedí a že UKIP neslibuje výdaje, které nebude mít jak financovat.

Vlajkovou lodí UKIPu je samozřejmě vystoupení z Evropské unie. Program slibuje vypsání referenda o vystoupení z EU „co nejdříve to půjde“. Po vystoupení z EU navrhuje UKIP velké změny v zákoně o DPH, jejíž minimální výši stanovuje právě EU, v imigrační, energetické a obchodní politice.

„Nepotřebujeme být v EU, abychom mohli s EU obchodovat. Odchodem se zbavíme pout přebyrokratizovaného a upadajícího trhu EU, který produkuje pouze malý ekonomický růst a velkou nezaměstnanost,“ řekl europoslanec William Dartmouth.

V Evropském parlamentu sedím s UKIPem v jednom poslaneckém klubu. Kdybych byl Brit, volím UKIP. Přeji Nigelu Farageovi a dalším europoslancům za UKIP, aby doma uspěli a aby se v květnu do Bruselu už nemuseli vracet. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama