Ing. Petr Mach, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2015 8:34:00

Opět navrhuji uspořit v EU rozpočtu miliardu eur!

Opět navrhuji uspořit v EU rozpočtu miliardu eur!

Europoslanci politické skupiny EFDD navrhují snížení unijního rozpočtu o téměř jednu miliardu eur. Letošní návrh unijního rozpočtu přitom počítá s výdaji ve výši téměř 155 miliard eur.

 Návrhy euroskeptiků představují pouhé 0,61 % z této částky. Nejde o tedy žádná dramatická čísla, spíše o naprosté minimum, které by mohli podpořit i spořivější poslanci z velké eurokoalice.

Úspory v rozpočtu EU navrhovali euroskeptici už loni

Už loni podali ve výboru na 150 pozměňovacích návrhů, které snižovaly různé kapitoly rozpočtu Evropské unie téměř o miliardu eur. Bohužel byli přehlasováni a výbor všechny pozměňovací návrhy zamítl.

Proto podávají poslanci EFDD 46 z těchto návrhů znovu, tentokrát na plénu Evropského parlamentu. Pozměňovací návrhy k rozpočtu smí podat skupina minimálně čtyřiceti poslanců, a právě Petr Mach (Svobodní) je jedním ze spolupředkladatelů těchto pozměňovacích návrhů.

Co konkrétně poslanci EFDD navrhují:

například zcela zrušit rozpočtovou kapitolu na propagandu výhod eura
zrušit dotování evropských politických stran a jejich nadací
zrušit dotace na Dům evropské historie
omezit výdaje na europarlamentní televizi, renovaci unijních budov, platy a náhrady zaměstnanců a poslanců, nebo na diplomatický sbor Evropské unie.

Všechny návrhy najdete ZDE.

Jak o návrzích frakce EFDD, tak i o celém rozpočtu bude EP rozhodovat ve středu 28. října na plenárním zasedání ve Štrasburku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama