Ing. Petr Mach, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.06.2017 14:46:26 - Kara

Spojenectví do voleb?

Dobrý den, pane Machu. Je více stran, které mají společný zájem, ale samotné nemusí dosáhnout tu nesmyslnou hranici 5%. Přitom by bylo potřeba vyházet nebo omezit ty dosavadní strany, které mnoho lidí volí ze setrvačnosti nebo proto, že se obávají, že jejich hlas tzv. propadne. Neuvažujete o spojenectví např. s SPD Tomia Okamury nebo s Robejškovými Realisty? Samozřejmě, že se v něčem i neshodnete, ale v souhrnu byste dostali hlasů více a pak byste byli zastoupeni poměrně.
A druhý dotaz: psal jste, že voličova podpora strany (např. nálepkou na autě) není jednoduchá a že se musí (volič) zaregistrovat. Ale mám dojem, že pouze v tom případě, že by jednal bez vědomí té strany, ne? Co musí být splněno, abych na auto mohla nalepit nálepku Svobodných, aniž bych se musela obávat nějakého popotahovaní nebo nedejbože pokuty?
Děkuji za odpovědi.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.06.2017 20:29:11 - Ing. Petr Mach, Ph.D.
Dobrý den, díky za váš dotaz. Úplné spojení s uvedenými stranami před volbami nedává smysl - na pár věcech se shodneme, ale  na jiných zas dost zásadně ne. Nicméně po volbách (věřím, že pro nás Svobodné úspěšných) určitě můžeme spolupracovat - s každým na něčem jiném, např. s jedněmi ohledně snižování daní, s jinými zas ve věci uspořádání referenda o vystoupení z EU.
Pokud jde o váš druhý dotaz ohledně podpory strany před volbami, prosím spojte se s naší kanceláří, která se s vámi konkrétně domluví a případně vám i poradí - pište prosím na mail: kancelar@svobodni.cz. Díky moc za váš zájem o Svobodné a podporu, mějte krásné léto.