Ing. Petr Mach, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.06.2014 12:54:56 - Maláčková

sociální deficit v EU

Jak chcete řešit sociální deficit v EU? Kde chcete vzít prostředky na jeho snížení?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.07.2014 22:47:13 - Ing. Petr Mach, Ph.D.
Dobrý den,

budu předpokládat, že sociálním deficitem v EU myslíte sociální nerovnost a rozdíly v ekonomické úrovni mezi jednotlivými státy.

Ke snížení nerovností má vést strukturální politika EU. V praxi ale vidíme, že se nic takového neděje. Přerozdělování od bohatých států k chudým těm chudým bohatnout nepomáhá. Bohatství státu se negeneruje dotacemi.

Proti strukturální politice EU jsem z principu. Domnívám se, že toto přerozdělování Evropě jen škodí. Místo aby si lidé z bohatého státu svobodně kupovali zboží a služby z chudšího státu, tak část peněz přes svůj stát a přes Brusel odevzdají na dotační politiky, které obyvatelům v chudších státech nepomáhají, protože se vyplýtvají na nepotřebné projekty.

Domnívám se, že by k růstu našeho hospodářství, které by pomohlo všem sociálním vrstvám, nejvíce přispělo snížení daní a byrokracie. Sociálně slabým by například prospěla možnost uzavřít „svobodnou pracovní smlouvu“ mimo zákoník práce nebo legalizace švarc systému.

S pozdravem,
Petr Mach