Ing. Petr Měřínský

  • ANO 2011
  • Přerov
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2021 18:20:00

Magistrát se chce lépe jistit před hrozbami a útoky počítačových pirátů

Magistrát se chce lépe jistit před hrozbami a útoky počítačových pirátů

Koronavirová situace a s ní související omezení ukázala i úřadům nové, dosud neprošlapané cesty i jejich úskalí. Splnit vládní doporučení znamenalo mimo jiné například to, že si mnozí úředníci museli vytvořit své kanceláře doma.

Aby mohli „home office“ vykonávat, bylo třeba vybavit je notebooky. A s tím přišel i požadavek, aby úřad posílil bezpečnostní systém. Přerovští radní chtějí vyhlásit veřejnou zakázku na pořízení takzvaných firewallů, jejich záměr ale ještě projde v pondělí 7. června hlasováním zastupitelů.

„Navrhujeme obměnu stávajícího systému, který magistrát na svou ochranu využívá, za modernější a především bezpečnější. Nová zařízení mají kontrolovat a řídit internetovou komunikaci úřadu a zejména lépe chránit agendové systémy před případnými útoky hackerů,“ předeslal primátor města Petr Měřínský. Zdůraznil i to, že systém jako celek by měl sloužit také pro případnou vzdálenou práci zaměstnanců z domu, a to ve vnitřních informačních systémech prostřednictvím VPN připojení. „Pokud bude zakázka vypsána, měli by ji počítačoví specialisté stihnout zrealizovat do konce letošního roku. Počítáme s tím, že komplexní nová ochrana přijde asi na 3 miliony korun bez DPH,“ doplnila primátorova náměstkyně Hana Mazochová.

Radní se na svém posledním jednání zabývali rovněž nákupem padesáti notebooků a dokovacích stanic pro home office úředníků. Vzali na vědomí, že ve vypsané soutěži uspěla uherskohradišťská firma NIO, která přerovskému úřadu dodá pět desítek notebooků za 1 milion 4 tisíce korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama