Ing. Petr Pávek

  • BPP
  • Jindřichovice pod Smrkem
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2018 19:02:00

Podle premiéra je v centrálních orgánech státní správy 16 500 mrtvých duší

Podle premiéra je v centrálních orgánech státní správy 16 500 mrtvých duší

Projev na 18. schůzi Poslanecké sněmovny 22. srpna 2018 k zákonu o důchodovém pojištění

 Vážené kolegyně, vážení kolegové, vážená vládo,

mě samozřejmě velmi mrzí, že tady dneska nediskutujeme reformu důchodového systému, že tady před volbami diskutujeme dvě verze návrhu zákona na navýšení. Ale protože k oběma verzím bylo již řečeno téměř vše, tak já tuto diskusi nehodlám protahovat.

Ve svém příspěvku bych rád rozptýlil vaše eventuální obavy o státní rozpočet, který bezostyšně živí armádu úředníků, neuvěřitelně velikou armádu úředníků, která jako kobylky vyžírá tuhletu zemi a nic jí nevrací. Podle předsedy vlády mají na centrálních orgánech státní správy 16 500 mrtvých duší, na které pobírají peníze, které si mezi sebe rozdělují ti úředníci, kteří tam jsou. Domnívám se, že to je obrovská rezerva, ve které by eventuálně vláda mohla hledat pro ty nejpotřebnější a být v tomto smyslu trošku velkorysejší na úkor těch, kteří ty zásluhy nemají.

Děkuji vám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama