Ing. Petr Šilar

  • KDU-ČSL
  • Ústí nad Orlicí
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2014 18:58:24

Pozměňovací návrh má za cíl snížit počet krádeží kovového odpadu

Pozměňovací návrh má za cíl snížit počet krádeží kovového odpadu

Senát přijal návrh Petra Šilara na zákaz výkupu kovu od fyzických osob

Horní komora ve středu přijala novelu zákona o odpadech, která zpřísňuje kontrolu ve sběrnách kovů. Po aktuálních zkušenostech z Bohumína a dalších měst volají radnice po důraznější kontrole, která zamezí milionovým škodám způsobených krádežemi kovů a jejich následným prodejem. Novela byla schválena i s pozměňovacím návrhem Petra Šilara, který zcela zakazuje výkup kovu od fyzických nepodnikajících osob.

„Můj pozměňovací návrh má za cíl snížit počet krádeží kovového odpadu a všech rizik, která s sebou tato činnost nese, jako je ohrožení zdraví. Snížení množství nezdaněných příjmů při prodeji kradeného kovu, kterým stát přichází o značné prostředky, je dalším pozitivním přínosem návrhu. Odevzdávání kovového odpadu zdarma do sběrných dvorů je běžná praxe v řadě západních zemí, občanům je to kompenzováno například nižšími poplatky za svoz odpadu,“ vysvětluje Petr Šilar, předseda Klubu za obnovu demokracie - KDU-ČSL a nezávislí.

Novela zákona nyní míří zpět na jednání Poslanecké sněmovny. Negativní stanovisko k materiálu vyjádřilo Ministerstvo životního prostředí. Šilar proto chce o podpoře jednat s poslanci KDU-ČSL a najít pro novelu dostatek hlasů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama