Ing. Petr Vícha

  • SOCDEM
  • Karviná
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2018 18:29:00

Bohumín urguje odstranění vraku z parkoviště před Albertem

Bohumín urguje odstranění vraku z parkoviště před Albertem

Bohumín vyzval společnost Ahold, která provozuje supermarket Albert, aby podnikla kroky k odstranění vraku osobního auta z parkoviště před prodejnou v ulici ČSA. Firma mezitím plánuje rekonstrukci parkoviště, ještě v letošním roce.

„Kryty odvodňovacích kanálů na parkovišti jsou minimálně v délce dvou metrů propadlé, hrozí úraz,“ napsal pisatel radnici do rubriky Hlášení závad. „Nejméně pět měsíců hyzdí parkoviště vrak osobního auta,“ přisadil si další pisatel.

Podobné vzkazy nejsou ojedinělé. „Společnost, které parkoviště patří, jsme vyzvali písemnou formou k tomu, aby v otázce vraku na parkovišti konala, ale nedočkali jsme se odpovědi. Pomohla až osobní intervence,“ popisuje peripetie Petr Vícha, starosta Bohumína.

„Našim bohumínským zákazníkům se omlouváme za snížení komfortu při parkování. Situaci se věnujeme a jsme rádi, že můžeme sdílet pozitivní zprávu. Komplexní oprava parkoviště proběhne nejpozději do konce roku,“ uvedla mluvčí společnosti Ahold Barbora Vanko.

Vrak osobního auta, který hyzdí parkoviště a zákazníkům vadí nejen z estetických důvodů, v místě ještě minimálně několik týdnů zůstane. „Aby bylo možné vůz, který nemá registrační značky a nikdo se k němu nehlásí, odtáhnout, je nutné, aby nás kontaktoval a vyzval majitel pozemku na kterém auto stojí, tedy společnost Ahold. Teprve pak můžeme spustit kroky, které povedou k odtažení vraku. Na takový podnět, byť jsme ho urgovali, stále čekáme,“ vysvětluje vedoucí bohumínského odboru dopravy Pavel Vavrečka. Připomněl, že jen lhůta pro vyvěšení výzvy majiteli vozu na úřední desce (dle platné legislativy) jsou dva měsíce. Společnost Ahold před pár dny vzkázala, že ve věci odtažení odstaveného vozidla začíná konat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama