Ing. Radek Lacko

  • ANO 2011
  • Praha 4
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2018 6:28:00

Hlavní město podporuje prevenci aterosklerózy

Hlavní město podporuje prevenci aterosklerózy

Ve dnech 23. – 29. dubna 2018 se uskuteční preventivní akce celopražského významu Týden proti ateroskleróze. Hlavní město akci podpoří dotací ve výši 190 tis. Kč.

 Týden proti ateroskleróze organizuje VŠTJ Medicina Praha, z.s., ve spolupráci s Všeobecnou fakultní nemocnicí a l. lékařskou fakultou UK. Odborným garantem je Česká společnost pro aterosklerózu, Česká společnost tělovýchovného lékařství a Česká obezitologická společnost.

„Cílem je informovat, že prevence aterosklerózy může být relativně jednoduchá a každý může například pohybovou aktivitou zlepšit svoji životní prognózu. Po celý týden budou na dvou místech v Praze probíhat praktické edukace životního stylu s možností vyzkoušet si pohybové aktivity při monitoringu základních biologických parametrů. Týden proti ateroskleróze zapadá do naší dlouhodobé ambice zvýšit zdravotní gramotnost Pražanů,” upřesňuje radní pro oblast zdravotnictví a bydlení Radek Lacko, který návrh na udělení dotace minulý týden na jednání Rady hl. m. Prahy předložil.

Ateroskleróza a její komplikace jsou jednou z hlavních příčin mortality a morbidity ve vyspělých zemích. Česká republika patří mezi země s nejvyšším výskytem kardiovaskulárních onemocnění. Ačkoliv je zřejmé, že prevencí lze zabránit mnoha infarktům a cévním mozkovým příhodám, většina lidí stále spoléhá na moderní medicínu, resp. farmakoterapii.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama