Ing. Radek Lacko

  • ANO 2011
  • Praha 4
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.01.2018 11:33:00

Městské byty na Osmičce se dočkaly rekonstrukce

Městské byty na Osmičce se dočkaly rekonstrukce

Radnice osmé městské části ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy vyčlenila cca 25 milionů korun na rekonstrukci bytového fondu Prahy 8.

 Rekonstrukce bytů, které jsou určeny zejména pro seniory či učitele probíhá od poloviny letošního roku. Ke slavnostnímu předání jednoho z opravených bytů došlo v pátek 22. prosince 2017.

Městská část Praha 8 spravuje po ukončení privatizace 1 215 bytů. Jejich stav se velice různí, a to především v závislosti na vztahu bývalých i současných nájemníků k nim. Vedení městské části se proto rozhodlo část z nich v letošním a příštím roce zrekonstruovat, a to i díky finančním prostředkům poskytnutých Magistrátem hl. města Prahy, který poskytl 20 milionů korun. Z této dotace bylo v roce 2017 opraveno 43 bytů.

„Městské byty si pronajímají zejména senioři, sociálně slabší občané a lidé zaměstnaní v tzv. obecně prospěšných profesích, tedy na příklad učitelé, městští strážníci či úředníci. Je proto v našem zájmu, aby bydlení odpovídalo jejich potřebám,“ říká Radomír Nepil, místostarosta osmé městské části.

Jeden z opravených bytů, v domě s pečovatelskou službou, byl předán v pátek 22. prosince 2017. „Je mou milou povinností předat opravené byty těm, kteří je nejvíce potřebují. Doufám, že se vám v nich bude dobře bydlet a vytvoříte si zde útulný domov,“ řekl radní Radek Lacko.

Rekonstrukce převážně kobyliských bytů proběhla, dle stavu jednotlivých bytů, standardně v rozmezí 1-3 měsíců. Cílem je spokojené bydlení v bezpečném prostředí a uspokojení všech požadavků a přání nejen seniorů. „Velmi nám záleží na tom, aby se v Osmičce žilo dobře také našim seniorům. Jsme si vědomi odpovědnosti, kterou naše společnost vůči našim starším spoluobčanům má, a proto jsem rád, že jim můžeme například takto, prostřednictvím rekonstrukce bytů v domech s pečovatelskou službou, významně pomoci,“ doplňuje Nepil.

Veškeré informace ohledně toho, jak a kdo o městský byt může požádat, je možno najít na internetových stránkách naší městské části. V současné době je v Praze 8 cca 110 volných, převážně malometrážních, bytů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama