Ing. Radek Podstawka

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • náměstek hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2022 16:05:00

Jízdné zdarma pro Ukrajince skončí v regionální dopravě k 1. říjnu

Jízdné zdarma pro Ukrajince skončí v regionální dopravě k 1. říjnu

Od letošního 9. března nemuseli občané Ukrajiny, kteří k nám utekli před válkou, v regionální dopravě platit jízdné. Bezplatná přeprava Ukrajinců potrvá jen do konce září, od 1. října si budou muset jízdné platit.

„Bezplatné jízdné bylo vůči občanům Ukrajiny vstřícným krokem, který jim měl usnadnit jejich složitou situaci. Po více než půl roce trvání toto opatření končí. V Moravskoslezském kraji úspěšně pokračuje integrace Ukrajinců, nejen dětí, ale i dospělých. Zapojují se do společenského života, nastupují do škol nebo do pracovního procesu. Systém pomoci uprchlíkům se ustálil, umíme občanům Ukrajiny zařídit ubytování, nabízíme jim jazykové kurzy a pomoc při zajištění zdravotního pojištění či při výplatě dávek. Ukrajinci u nás mohou pracovat a mají-li zájem, začít u nás nový život. Je tedy na čase vrátit se do normálu, od začátku října budou opět všichni cestující jezdit za běžné jízdné dle tarifů,“ oznámil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama