Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2019 5:36:00

Ani my nechceme diktát Bruselu

Ani my nechceme diktát Bruselu

Komentář na facebookovém profilu k maďarskému odmítání migrace

 Maďarský konzervativní vlastenecký premiér Viktor Orbán si přeje, aby v Evropském parlamentu, o jehož novém složení budou voliči rozhodovat 24. a 25. května, získaly většinu protiimigrační strany. Hnutí SPD podporuje podobné tradiční hodnoty jako Viktor Orbán.

Pokud nechcete současnou Evropskou unii, pokud nechcete euro, pokud nechcete, aby nám vládli lidé jako Juncker, Merkelová, Macron či Soros, hlasujte prosím pro hnutí SPD ve volbách do Evropského parlamentu 24. a 25. května.

Cílem Maďarska je podle Orbána zajistit většinu pro protiimigrační strany v europarlamentu, pak v Evropské komisi a později, až volby jednotlivých státech změní politickou krajinu v EU, i v Radě Evropské unie. V té zasedají vrcholní představitelé členských zemí EU a padají v ní nejdůležitější rozhodnutí.

Hnutí SPD podporuje podobné věci jako Viktor Orbán. „Naše kritiky nejvíce znepokojuje, že v naší Ústavě máme napsáno, že Maďarsko má křesťanské kořeny, že zde není místo pro multikulturalismus, že dítě má právo na matku a otce a že náš národ má právo bránit své hranice,“ říká Viktor Orbán.

„Obvinění Maďarska, že nejsme zcela evropský národ, je krutý vtip. Když jsme po půl století sovětské okupace a komunistického útlaku nakonec získali naši svobodu, když Západ otevřel náručí, abychom se k němu vrátili, mysleli jsme si, že jsme se vrátili do rodiny svobodných národů spočívajících na pilířích křesťanské kultury, národní identity a lidské důstojnosti,“ řekl Orbán.

„Ani v našich nejhorších černých snech jsme si nemysleli, že téměř po třiceti letech poté, co naše národy nastoupily cestu svobody a kontinent se znovu spojil, že by Evropa opět prosazovala imperiální ambice. Evropa přece není tavičem, ale domovem národů,“ dodal maďarský premiér. Ani my nechceme diktát Bruselu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama