Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2015 20:31:00

Jsme pěšáky v cizí hře a na Ukrajině nikdo neprosazuje naše zájmy

Jsme pěšáky v cizí hře a na Ukrajině nikdo neprosazuje naše zájmy

Nedávno jsem se dozvěděl, že mě označili za politika, který má proruské názory na Ukrajinskou krizi. Prorusky myslí zřejmě každý kdo nepapouškuje oficiální názor EU a USA.

Ukrajinskou krizi vyvolala špatná politika a vměšování západních zemí do vnitřních věcí Ukrajiny.

Pomohli destabilizovat Ukrajinu, stejně jako destabilizovali Libyi, Sýrii, Irák a další země.... Kolem Evropy se vytváří sud dynamitu. V případě Ukrajiny Rusko tvrdě hájí své zájmy. Ukrajina je dnes zemí, která přestává fungovat.

Střílí se dnes v Mukačevu, kousek od slovenských hranic. Destabilizace na Ukrajině zásadně ohrožuje naše české zájmy. Na Ukrajině dnes působí ozbrojené formace, které můžeme směle označit jako nacistické.

Zřejmě to dnes nevadí, hlavně že jsou protiruské. Bohužel zásadní konflikt na Donbasu je pouze dočasně zamrazen. Obě strany se připravují k dalším bojům. Americká armáda připravuje armádu Kyjevské vlády a Rusko podporuje povstalce. Z povstalců je dnes armáda, která intenzivně cvičí a připravuje se na masivní bojové střetnutí.

Na stranu povstalců přechází řada důstojníků a úředníků Ukrajiny. Celý vývoj je hluboká porážka životních zájmů České republiky. Chceme Ukrajinu jako místo obchodu a tranzitu. Nechceme z ní bojiště a chceme mít vyvážené vztahy s Ruskem. Místo toho jsme pěšáky v globálním geopolitickém konfliktu. Nejsem proruský politik, pouze odmítám nebýt pročeský politik. Vzdáváme se suverenity pro cizí zájmy. A budeme za to platit, doufejme, že jen penězi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama