Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.01.2022 16:32:00

Vláda Petra Fialy není vládou odborníků

Vláda Petra Fialy není vládou odborníků

Komentář na facebookovém profilu k opatřením nové vlády proti koronaviru

 Vládní opatření proti covid-19 nedávají logiku. Vláda Petra Fialy není vládou odborníků. Chaotická vládní opatření pokračují. Vláda Petra Fialy (ODS) musela zareagovat na verdikt Nejvyššího správního soudu, který ve svém rozsudku z 22. prosince 2021 konstatoval další nezákonnost vládních opatření. Například co se týče restaurací, padlo omezení na počet hostů, vztažený k počtu židlí, a zmizela i podmínka povinného rozestupu 1,5 metru.

Další nelogičnost je ale i např. ve vládním opatření ohledně testování proti onemocnění covid-19, kdy do hospody smí jen očkovaný a test nestačí, zatímco v zaměstnání se plošně budou testovat i očkovaní 3. dávkou.

Je to další důkaz, že tato vláda není vládou odborníků. Pokud vláda nějaká opatření ohledně testování nařídí, musí je vždy řádně zdůvodnit, materiálně a organizačně zabezpečit a také plně, a hlavně včas proplácet.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama