Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2022 18:02:00

Zdraví celého národa je ohroženo

Zdraví celého národa je ohroženo

Komentář na facebookovém profilu k důsledkům poklesu fyzických aktivit během vládních omezení

 Děti během pandemie ztratily zájem o sport. Až 40 procent sportovních klubů v Česku se potýká s tím, že z nich mladí sportovci odešli. Z některých se během pandemie vytratila dokonce až polovina. Vyplývá to z průzkumu, který mezi 1600 kluby provedla Česká unie sportu. Informoval server tn.cz. Hnutí SPD říká, že potřeba podpořit především mládežnický sport. A především je nezbytné nechat už lidi volně žít a dýchat! Jaké jsou vaše zkušenosti? Sportují vaše děti?

"S tímto jsme se ještě v českém sportu nesetkali, je to nový fenomén, negativní fenomén, protože to ohrožuje zdraví celého národa. Jestli se tady něco razantního nestane, jestli stát nezmění přístup, tak bohužel zdraví národa upadne a za 10 let se to projeví ve všech oblastech našeho života," upozornil předseda České unie sportu Miroslav Jansta.

Poklesu zájmu o sport si všímají i praktičtí lékaři. „To číslo je velmi vysoké. Když se při preventivních prohlídkách ptáme dětí na fyzické aktivity a sport, tak čím dál více odpovídají, že se v období během epidemie skutečně přestaly této činnosti věnovat. Setkáváme se čím dál více s obezitou,“ upozornila lékařka Hana Cabrnochová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama