Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.03.2014 13:32:00 - moby

sociální dávky

Jaký je váš názor na prospěšnost sociálních dávek? Za komunistů bylo příživnictví trestným činem. Nebylo by dobré něco podobného zavést i nyní? Pokud někdo nebude pracovat a nebude žít řádný život sebrat mu dávky? Nevyřešil by se tím problém s těmi, co nechtějí pracovat? Zdůrazňuji, že je samozřejmě třeba myslet na ty, co chtějí a nemohou pracovat, proto ale ty podmínky, které platily již tehdy

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.04.2014 20:10:49 - Ing. Radim Fiala
Současným problémem našeho sociálního systému je to, že často neoprávněně nadržuje lidem, kteří se na něm rozhodli parazitovat a následně mu chybí peníze pro skutečně potřebné. Právě proto jednou z prvních legislativních iniciativ Úsvitu ve Sněmovně byla novela o dávkách v hmotné nouzi, která měla ukončit neskutečně křivácký business, který dnes je kolem provozu ubytoven. Bohužel naší kolegové z jiných politických stran tuto novelu nepodpořili, údajně proto, že chystají vlastní. Kdy a s jakou změnou hodlají vystoupit však dnes není vůbec jasné!