Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.09.2020 16:35:27

SPD Libereckého kraje představilo svůj program do krajských voleb

SPD Libereckého kraje představilo svůj program do krajských voleb

Lídrem kandidátky a kandidátem na hejtmana Libereckého kraje je místopředesa Regionálního klubu SPD Libereckého kraje, zastupitel města Jablonce nad Nisou a zástupce ředitele městské policie v Jablonci nad Nisou Mgr. Michal Švarc.

Jako programové priority mj. uvádí:
V oblasti bezpečnosti spatřujeme mnohem větší potenciál v úrovni prevence kriminality v oblastech bez doplatkových zón, a tam, kde se obchoduje s bídou. Musí skončit podpora nepřizpůsobivých.V sociální oblasti vidíme značné rezervy ve větší podpoře seniorů a zdravotně postižených. Budeme prosazovat výstavbu nových domů pro seniory, jakož i podporu péče o seniory v rodinách. Dalším problémem jsou dostupné startovací byty pro mladé rodiny. V oblasti zdravotnictví vnímáme problém ve špatné dostupnosti odpovídající zdravotní péče pro všechny obyvatele Libereckého kraje. V dopravě vidíme veliký dluh na straně kraje v podfinancování údržby a způsobu oprav silnic II. a III. třídy a také v lepší dopravní obslužnosti. Chceme kvalitní školství a budeme směřovat aktivity kraje na větší podporu výuky učňovských oborů v rámci tzv. duálního vzdělávání. V rámci jednotlivých programů financování budeme prosazovat větší podporu venkova, regionální produkce potravin, podnikání a cestovního ruchu. Chceme více peněz na zadržování vody v krajině a nesouhlasíme se záměrem rozšíření uhelné těžby v tepelné elektrárně Turów-Bogatynia. V rámci kultury a sportu chceme více peněz na opravy kulturních památek a podporu volnočasových sportovních a lokálních kulturních akcí. Od počátku působení SPD v krajském zastupitelstvu se nám podařilo prosadit spoustu pozitivních věcí. Za všechny bych zmínil alespoň podporu vzniku samostatného vnitřního dopravce, čímž dochází k ročním úsporám v řádu desítek miliónů korun ročně. V tomto trendu chceme pokračovat i nadále. SPD má kvalitní program a také zkušené odborníky a proto jsem přesvědčen o našem volebním úspěchu.Zadavatel a zhotovitel: SPD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama